:

:

TV Most

clock

Avgust 30, 2022   8:17

0

142

Đurić: Kurti se hvali da nije ispoštovao dogovore

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić, izjavio je da se premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti otvoreno hvali celom svetu da nije ispoštovao dogovore kojima su posredovali SAD i EU, a da je Srbija ispunila dosta tačaka Vašingtonskog sporazuma.

Đurić je na Tviteru, odgovarajući bivšoj ministarski spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija, Meljizi Haradinaj Stubla, na tvrdnju da Srbija nije ispoštovala nijednu tačku Vašingtonskog sporazuma, istakao da je Srbija počela radove na izgradnji Auto-puta mira, završila rekonstrukciju železničke pruge do Merdara, otvorila kancelariju DFC u Beogradu i da je administrativni prelaz Merdare u punoj funkciji sa povećanim kapacitetom od 14. oktobra 2020. godine.

Đurić je pozvao Haradinaj Stublu na Prvi međunarodni sajam vina "Vinska vizija otvorenog Balkana", u Beogradu od 1. do 4. septembra, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanija kao deo inicijative Otvoreni Balkan.

Podsetio je i da je Privredna komora Srbije 2021. godine otvorila kancelariju u Jerusalimu i da Srbija i Izrael 2022. godine obeležavaju 30. godišnjicu diplomatskih odnosa.

"Prijateljstvo između Srba i Jevreja postoji vekovima i jačaće. Među mnogim stvarima koje su zajedničke za naša dva naroda su i tužna sećanja na S S diviziju Skenderbeg", napisao je Đurić.

Haradinaj Stubla je prethodno na Tviteru napisala da Srbija nije ispunila nijednu tačku Vašingtonskog sporazuma, pa ni obećanje da će svoju ambasadu premestiti iz Tel Aviva u Jerusalim.

Izvor: T a n j u g

KiMĐurićStublaVašingtonski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva