:

:

TV Most

Foto: Tviter / Marko Đurić

clock

Jul 15, 2023   9:49

0

110

Đurić: SAD su pouzdan partner Srbiji i obrnuto

SAD i Srbija su uzajamno pouzdani partneri i to je potvrđeno na svim sastancima koje je ministarka za evropske integracije Tanja Miščević imala u Kongresu SAD i Stejt departmentu tokom njene prve posete Vašingtonu, izjavio je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

Ambasador Đurić je na Tviteru napisao da se na kraju posete Miščević sastala sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

On je naveo da je poseta Miščević završena “srdačnim susretom i važnim razgovorom sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom o značaju podrške SAD procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana i izgledima za unapređenje bilateralne saradnje Srbije i SAD u svim oblastima od zajedničkog interesa”.

Miščević je u Vašingtonu učestvovala na konferenciji pod nazivom "Zapadni Balkan: Transatlantska i regionalna saradnja - izgradnja jakih alijansi".

Ministarka za evropske integracije je za Glas Amerike dala intervju u kojem je naglasila da bi kriterijume za članstvo u Evropskoj uniji Srbija mogla ispuniti do 2025. godine.

Izvor: TV Most

Marko ĐurićTatjana MiščevićSADEUSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva