:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2023   21:26

0

147

Edi Rama: Čekamo saopštenje Kfora, podržavamo deeskalaciju sukoba

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas povodom hapšenja naoružanih kosovskih specijalaca, da će sačekati rezultate istrage Kfora i da podržava hitnu deeskalaciju sukoba.  

"Ko kaže da ćutimo ili ko hoće da optužbama dolijemo ulje na vatru, dok Kfor istražuje slučaj, ne brine ni za Kosovo ni za Albaniju, već samo za mutnu političku borbu sa mnom ili izmišljenu ratnu politiku sa Srbijom", napisao je Rama na Tviteru.

On je istakao da je Albanija deo evroatlantske zajednice, sa kojom stoji na istoj liniji.  

  “Zato moram još jednom da ih podsetim da je Albanija deo evroatlantske zajednice i da je na istoj liniji kao i ova zajednica koja je bombardovala Srbiju i stvorila državu Kosovo”, istakao je Rama.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić saopštio je da su danas u 12.38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika tzv. kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, a da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.

Kosovska policija danas je saopštila da su trojica njenih pripadnika "kidnapovana" od strane srpske specijalne policijske jedinice, kao i da nije reč o specijalcima, već o službenicima granične patrole.

Izvor: T a n j u g; Foto: EPA-EFE

KiMRamaKFORhapšenjeadministrativni prelaz
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva