:

:

TV Most

clock

Oktobar 17, 2023   11:26

0

123

Eljšani: Odluku o otvaranju Jarinja donosi Priština; očekujem da to bude uskoro

Zamenik direktora Kosovske policije za region sever Veton Eljšani rekao je da su na osnovu zahteva građana uputili zahtev nadležnom ministarstvu u Prištini za produženje roka za preregistraciju vozila na RKS table.

„Svaki zahtev koji policija dobije od građana na terenu, mi šaljemo u Prištinu. Uputili smo i zahtev kako da vozači sa srpskim vozačkim dozvolama dobiju kosovske i kako da se registruju kola na RKS. Na stotine zahteva smo do danas dobili od građana za ova pitanja. To nije naše, to je pitanje koje treba da reši Vlada i Ministarstvo unutršanjih poslova", naveo je Eljšani.

„Granična policija je obustavila na desetine ilegalnih puteva na severu Kosova. Negde su putevi prokopani, a negde postavila prepreke, kako bi se zaustavio ilegalan prelazak i krijumčarenje robe“, rekao je Eljšani.

On je dodao da građani mogu da idu samo preko legalnih prelaza.

Ukoliko ima posebnih zahteva, mogu da nam se obrate sa zahtevom, koji će biti razmotren. “Na primer, postoje ljudi koji imaju zemlju na srpskoj, a kuću na ovoj strani. Sa zahtevom može da se vidi šta možemo da pomognemo” rekao je.

Na pitanje kada će biti otvoren prelaz Jarinje za ulazak na Kosovo Eljšani je rekao da tu odluku donosi Priština.

„Takvu informaciju još uvek nemamo, o tome odlučuje Priština, ali najverovatnije biće veoma uskoro“,  rekao je Eljšani.

15: 00 - Eljšani: Zatvoreno 20 alternativnih puteva

Od sukoba u Banjskoj 24. septembra do danas zatvoreno je 20 alternativnih puteva, rekao je za Kosovo onlajn zamenik direktora policije za region sever Veton Eljšani.

Za blokadu puteva korišćeni su betonski blokovi, a neki od njih su prekopani tako što su napravljene rupe duboke i po metar.

Pre tri dana da su nadomak sela Stanuloviće i Zrnosek postavljene duple betonske prepreke, čime su ova sela odsečena od opštine Leposavić.Pre toga, prekopan je put iznad Bistrice i Jarinja koji vodi do sela Ćirkoviće, Banović i Isevo iz pravca Rudnice.

Izvor: Radio Mitrovica sever; Foto: TV Most

KiMEljšaniJarinjepreregistracija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva