:

:

TV Most

clock

Maj 18, 2023   17:09

0

188

Eparhija raško-prizrenska: Ožalošćeni smo reakcijom Čekua, ne postoje zakonski razlozi za zabranu dolaska Đokovića

Eparhija raško–prizrenska saopštila je da je "duboko ožalošćena tvitom kosovskog ministra kulture i sporta Hajrule Čekua da nije zakonski moguć dolazak na Kosovo i Metohiju najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću, jer nije primio vakcinu protiv kovida", iako, kako napominju, ta zakonska obaveza nije na snazi više od godinu dana.

Novak Đoković je, podsetimo, izrazio želju da krsti svoju decu na Kosovu, posle čega se Čeku oglasio na Tviteru porukom: "Nema vakcine - nema ulaska".

"Pitamo se kakve šanse za mir i razumevanje na Kosovu i Metohiji šalje jedan zvaničnik kosovske vlade i to ministar za kulturu i sport kada neprimerenim komentarom na društvenim mrežama pogrešno interpretira izjavu Novaka Đokovića koji je u svom intervjuu za Korijere dela Sera rekao: “Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vere", a sve u kontekstu njegove javno izražene želje da svoju decu krsti na Kosovu i Metohiji", navedeno je u saopštenju na sajtu Eparhije raško-prizrenske.

Dodaju "da se mole Bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svi, jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci".

"Važno je napomenuti da nosioci poruke mira, kakvi su Njegova svetost Patrijarh Porfirije i Novak Đoković, samo doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda noseći blagoslov za sve one koji ovde žive", istaknuto je u saopštenju.

Izvor: Kosovo online

KiMĐokovićEparhira raško-prizrenska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva