:

:

TV Most

clock

Jun 28, 2022   16:54

0

122

Garić: Srbi na Kosovu žive onako kako im je odredio kosovski zavet

Srbi na Kosovu žive onako kako im je to odredio kosovski zavet i priča o borbi za slobodu, bore se za istinu i pravdu, kao i pre 10 i 150 godina, rekao je urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić na Kurir televiziji povodom obeležavanja Vidovdana.

Garić je istakao da je sudbina Srba na Kosovu teška, ali da oni hrabro idu napred.

"Srbi na Kosovu žive kako moraju i kako im je kosovski zavet i čitava priča o borbi za slobodu odredila. Nema tu neke velike razlike nažalost. Danas Srbi na Kosovu žive vrlo slično kao što su živeli i pre 10 i pre 150 godina. Bore se za istinu i pravdu na Kosovu koja je ugrožena oduvek. Vidovdan je veoma važan datum za Srbe na Kosovu. Kada Srbi pogledaju u prošlost, imaju šta i da vide. Izuzetno je teška sudbina našeg naroda. Moramo hrabro da idemo napred. Kako je rekao vladika Nikolaj, Vidovdan je ogromna visina koja gleda i na prošlost, ali i na budućnost srpskog naroda", rekao je Garić.

On je dodao da su Srbi na Kosovu svakodnevno izloženi napadima i pritiscima.

"Srbi na KiM su svakodnevno izloženi napadima i pritiscima. Žive u neizvesnosti šta može da ih sačeka sutradan. Svi ovi pritisci i pokušaji ekstremnog dela albanskog stanovništva su apsolutno pogrešan pravac. Samo produbljuju mržnju", rekao je urednik portala Kosovo onlajn.

Izvor: Kosovo online/Kurir

KiMSrbi na KiMKosovski zavetVidovdanMiloš Garić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva