:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2023   15:07

0

80

Gašić i Demerdžiev o suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja migranata

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je, na Graničnom prelazu Kalotina u Bugarskoj, sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova te zemlje, Ivanom Demerdžievim,  razgovarao o unapređenju saradnje dveju policija, posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja migranata.

Naglašena je potreba za uspostavljanjem efikasnijih mera protiv krijumčara migranata i iregularnih migracija u celini, posebno što ilegalni migranti u Srbiju najvećim delom dolaze iz pravca Bugarske, saopštio je MUP.

"Srbija je spremna da pojača nadzor granice i radi na intenziviranju zajedničke operativne saradnje sa Bugarskom u borbi protiv krijumčarskih grupa koje organizovano prevoze migrante preko naših teritorija", poručio je ministar Gašić bugarskom kolegi. 

Ministar Demerdžiev istakao je da je Bugarska svesna problema iregularnih migracija i naglasio da Srbiju vide kao pouzdanog partnera u odlučnom suprotstavljanju krijumčarima. 

Ministri su razgovarali i o strateškim rešenjima za jačanje kapaciteta na graničnim prelazima, koji za cilj imaju poboljšanje prekograničnog saobraćaja. 

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

GašićDemerdžievmigranti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva