:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 24, 2024   14:50

0

54

Gašić: Policija garant bezbednosti, uvek uz svoj narod

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas na Svečanoj akademiji, kojom je MUP obeležio 200 godina od Bitke kod Drlupe, da su to ministarstvo i policija uvek uz svoj narod, da u svemu dele istu subinu i da su garant bezbednosti svakom građaninu naše otadžbine.

"Pripadnici policije su dali ogromne žrtve za svoju državu i svoj narod. Danas ih se sećamo i uvek ćemo ih se sećati, jer su njihova viteška dela primer hrabrosti, rodoljublja i patriotizma koje treba svi da sledimo kako bi buduće generacije imale uzore koji će se na to ugledati", rekao je Gašić.

Naveo je da Karađorđe i Jakov Nenadović ne mogu da vide kakvo je Ministarstvo unutrašnjih poslova danas i šta je sve izgrađeno na temeljima koje su oni postavili, ali je izrazio uverenje da bi bili zadovoljni i ponosni.

Svečanost u Sopotu započela je intoniranjem himne Srbije "Bože pravde" i kulturno-umetničkim programom - glumom i pesmom.

Na Akademiji su dodeljene plakete i medalje za posvećenost službi i za hrabrost.

Prvi put, dodeljena je i Zvezda Jakova Nenadovića za izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti unutrašnjih poslova, odbrane i bezbednosti.

Akademiji je prisustvovao i ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

Nakon svečanosti u Centru za kulturu Sopot, usledio je defile i obilazak TT zbora.

Na današnji dan 1804. godine odigrala se Bitka kod Drlupe, prvi veći sukob u Prvom srpskom ustanku između srpskih ustanika predvođenih Karađorđem i dahija predvođenih Aganlijom, koja je okončana pobedom srpskih ustanika.

Izvor: T a n j u g

Bratislav GašićMUP
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva