:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2019   15:48

0

297

Gnjilane: Novi infrastrukturni projekti

Opština Gnjilane najavila je nove infrastrukturne projekte u ovoj godini. I ove godine akcenat je stavljen na putevima, kako u samom gradu tako i u ruralnim sredinama. Međutim, relaizaija zavisi od usvajanja budžeta u kosovskoj skupštini. 
 
Direktor javnih službi u opštini Gnjilane Naser Korča kaže da je prethodna godina kada je reč o radu ove institucije  bila uspešna.  Korča najavljuje da će u toku ove godine Šilovo  dobiti dve nove ulice. 
 
“Što se tiče infrastrukutre mi smo u pripremi da asfaltiramo dve ulice u Šilovu kod škole i kod Doma zdravlja. U planu je da očistimo i put prema crkvi, jer smo od predstavnika srpske zajednice u opštini dobili saznanja da u tom delu ima smeća”, rekao je za RTV Puls direktor javnih službi u  opštini Gnjilane Naser Korča. 
 
Korča ističe da će ralizacija projekata  u selima ove opštine i samom Gnjilanu biti moguća nakon usvajanja kosovskog budžeta. 
 
“Ja mislim da ćemo projekat imati za mesec ipo dana nakon čega ćemo ga predstaviti u kosovkoj vladi. Oni će novac obezbediti sigurno u nareddna dva do tri meseca”, kaže Korča i naglašva da sve zavisi od usvajanja kosovskog budžeta
 
Na pitanje šta se planira u 2019. u Kmetovcu, selu ove opštine gde živi srpska zajednica Korča odgovara.
 
 “Od meštana nismo imali nikakv zahtev. Održavamo seoske puteve, javnu rasvetu. Nismo imali nijedan zahtev”, rekao je Korča i dodao da je u prethodnoj godini u tom selu otvorena pijaca u saradnji sa stranim investitorima. 
 
U opštini Gnjilane ističu da će biti problema u realizaciji novih projekata ukoliko se budžet u kosovskom parlamentu ovih dana ne usvoji. Kako ističu biće otežan i rad same opštine. Ipak, nadaju se da će ove godine imati veći budžet. Poručuju građanima da budu strpljivi  i da će se truditi da ove godine budu uspešniji u odnosu na prošlu. 

Izvor: RTV Puls

gnjilaneprojekti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva