:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 05, 2022   10:53

0

54

Gojković: Muzej Nikole Tesle nezaobilazno mesto susreta za poštovaoce Teslinog lika i dela

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je čestitku povodom obeležavanja 70 godina Muzeja Nikole Tesle.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da svim zaposlenima u Muzeju Nikole Tesle čestitam važan jubilej sedam decenija Muzeja, koji čuva sećanje na srpskog naučnika i jednog od najblistavijih umova čovečanstva. Od 1952. godine, kada je doneta odluka o formiranju ove po svemu jedinstvene institucije kulture ne samo u Srbiji, već i svetu, ova ustanova kulture ima nezamenjivu ulogu u očuvanju Teslinog nasleđa, a time i srpskog kulturnog nasleđa" napisala je Gojković u čestitki.

Kako je ministarka navela "Muzej Nikole Tesle je nezaobilazno mesto susreta za sve poštovaoce Teslinog lika i dela, kao i sve one znatiželjne ljubitelje nauke i kulture, budući da svedoči o blistavim idejama, patentima i naučnim dostignućima kojima je išao ispred svog vremena i promenio do tada poznati svet" .

"Srbija ima mnogo razloga za ponos što čuva sećanje na jednu od najznamenitijih ličnosti u istoriji čovečanstva. Ta odgovornost nije obaveza isključivo prema Tesli, već i nama samima i svim budućim generacijama.Uverena sam da ćete i u godinama pred nama nastaviti da na najbolji način, predanim i posvećenim radom, predstavljate vrednu zaostavštinu domaćoj i svetskoj javnosti" piše Gojković.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva