:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Oktobar 05, 2023   15:57

0

103

Golob: Sankcije Srbiji ne bi dovele do trajnog rešenja, rešenje su izbori

Slovenački premijer Robert Golob pozvao je na oprez kada je reč o potencijalnom usvajanju sankcija protiv Srbije nakon nedavnih dešavanja u Banjskoj i izrazio sumnju da bi njihovo eventualno uvođenje doprinelo rešenju.

On je uoči početka samita Evropske političke zajednice u Granadi novinarima rekao da sankcije ne bi neminovno dovele do trajnog rešenja, ali da bi im se Slovenija pridružila ukoliko bi EU imala jedinstvenu poziciju.

Šefovi država i vlada još uvek nisu razgovarali o mogućim sankcijama, rekao je Golob i naglasio da je rešenje za trenutnu situaciju održavanje novih izbora u četiri opštine sa srpskom većinom na severu KiM. 

"Mislim da moramo da budemo pažljivi, dosledni i uporni", rekao je Golob koji ne veruje da bi sankcije dovele do dugoročnog rešenja.

On je rekao da je potrebno rasvetliti situaciju i potražiti dugoročno rešenje.

"Ako bude potrebe i ako se stvori jedinstvena pozicija, Slovenija će se tome pridružiti", rekao je Golob i dodao da sankcije ne moraju da budu prvi i jedini korak.

On je osudio nedavne događaje u Banjskoj i poručio da je rešenje za trenutnu situaciju na KiM u održavanju novih izbora u četiri opštine sa srpskom većinom na severu. 

Izvor: T a n j u g

Robert GolobKiMSrbijasankcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva