:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2022   15:51

0

109

Gordani Đorić uručeno priznanje “Beli božur”

Nagrade koje se dodeljuju svake godine ispred Udruženja novinara Srbije na Kosovu za najbolju i najlošiju saradnju sa medijima dodeljene su danas u Gračanici. Za najbolju saradnju sa medijima priznanje je pripalo predsednici Udruženja poslovnih žena“ Avenija“ Gordani Đorić, dok je priznanje “Crni božur” pripalo Aljbinu Kurtiju.

Gordana Đorić se zahvalila svim članovima UNS ogranak na KiM, koji su odlučili da ona dobije ovu nagradu.

„ Za mene je ovo velika čast, 22 godine smo zajedno na istom putu, vi kao novinari i medijske kuće svojim radom, aktivnostima želite da svakodnevno i blagovremeno informišete stanovništvo o svemu što se događa ovde, a mi kao neko ko je prihvatio na sebe obavezu da se potrudi da pomogne ženama ali uopšte i građanima u svemu onome što je u datom momentu bilo potrebno. Tako da smo često bili u kontaktu i uspešno sarađivali svih ovih godina. Zahvaljujući vama naše Udruženje je postalo vidljivo i sigurno da nije bilo vas građanstvo ne bi znalo šta to „Avenija”.

Novinarka  lista Jedinstvo i članica Izvršnog odbora udruženja Olivera Radić je istakla je  nakon uručenja priznanja Gordani Đorić, da je dobitnica svojim radom otvorila vrata i kosovsku ženu izvela u javnost.

“Zahvaljujući njoj mi smo upoznali i lepotu i kapacitete i probleme žena u svim delovima Kosova i Metohije i bili smo svedoci svih ovih godina koliko je Gordana svojim radom uspela da promoviše rad žena u različitim sredinama“.

Priznanje za najlošiju saradnju ove godine je pripalo premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju. Kako je navedeno u obrazloženju, Kurti se nijednom nije odazvao na brojne pozive novinara za izjavu ili gostovanje u emisiji. “Crni božur” ni ove godine nije uručen dobitniku jer se on nije odazvao pozivu da prisustvuje ceremoniji.

Sekretar udruženja Jelena Marković pozvala je institucije, pojedince i organizacije koje su nominovane za priznanje “Crni božur” ali i one koji nisu na spisku a zanemaruju obaveze koje imaju prema javnosti da u narednoj i svakoj sledećoj godini rade na pospešivanju saradnje sa novinarima.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMBeli božurCrni božurGordana ĐorovićKurtimediji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva