:

:

TV Most

clock

April 14, 2021   13:02

0

13434

Gračanica: Protest meštana i porodice pretučenog mladića, zahtevaju kazne za napadače

Nakog sinoćnjeg prebijanja mladića L.D. srpske nacionalnosti kojeg su pretukla tri Albanca u Gračanici, njegova porodica i meštani okupili su se danas na protestu ispred policijske stanice, zahtevajući kazne za napadače.

Pretučeni mladić je zbog povreda glave zadržan na bolničkom lečenju. Policija je pokrenula istragu i ispitala Albance koji su ga pretukli i nakon toga ih pustila na slobodu.

Otac povređenog mladica Dejan Dimitrijević rekao je tokom današnjeg protesta da je njegov sin u momentu kada je napadnut, bio u društvu devojke i sestre.

"Bez ikakvog povoda su ga presreli na putu do kuće, bez ikakve provokacije, njih trojica odraslih i zrelih ljudi napali su klinca golorukog, koji je šetao sa svojom devojkom i sestrom. Nadam se da povrede nisu velike, malo pre sam pola sata čekao ispred policije i slučaj je bez da je iko video mog sina okarakterisan kao nanošenje lakih telesnih povreda", kazao je Dimitrijević.

Napad na srpskog mladića dogodio se na 50 metara od njegove kuće.

"Automobil je došao iz pravca Prištine, izašle su tri osobe i počele da psuju i viču privatni posed. Ne znam o kom privatnom posedu se radi i šta je to moj sin prekršio. I da jeste, ja sam za svaku sankciju šta god da je uradio, nije nikakav problem. Obraćali su mu se na albanskom i potpuno sam siguran da je ovo etnički motivisan sukob", rekao je Diitrijević.

On očekuje da tužilaštvo bude nepristrasno i da se utvrdi propust u sinoćnjem uviđaju policije. Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković izjavio je da je u pitanju tuča i nesporazum.

Napad je osudio i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i istakao da se ovakvi incidenti ne smeju dešavati u Gračanici.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva