:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2023   13:21

0

165

Gračanica: Socijalnom preduzeću uručena nova mašina za obradu materijala

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić obišla je Socijalni inkubator u Gračanici, kojem je preko Kancelarije EU – Program za stabilizaciju zajednica 4 dopremljena CNC mašina za obradu različitih materijala.

Predsednica Šubarić, zajedno sa direktorom za ekonomski razvoj Nebojšom Milovanovićem, je posetu Socijalnom inkubatoru iskoristila da sa rukovodiocima razgovara o izazovima sa kojima se suočavaju. 

Tom prilikom zvanično im je uručena neophodna CNC mašina koja služi za izradu unikatnih radova, odnosno za kompjutersku 3d obradu drveta i drugih materijala. Uz mašinu dobijen je i kompletan softver i još puno programa, kako bi se odmah osposobila za rad.

Socijalno preduzeće u Gračanici nastalo je kroz projekat Evropske unije u saradnji sa Opštinom Gračanica sa ciljem osnaživanja ranjivih grupa i osoba sa invaliditetom.

U njemu svoje vreme provode i različite aktivnosti realizuju osobe sa invaliditetom i štićenici kuće za omladinu – mladi bez roditeljskog staranja.

Predsednica Šubarić je kazala da će opština Gračanica i u narednom periodu posebnu pažnju usmeriti na pomoć i podršku osetljivim grupama društva posebno kada je reč o osobama sa invaliditetom na teritoriji opštine Gračanica.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

GračanicaSocijalni inkubatorŠubarić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva