:

:

TV Most

clock

Jul 25, 2019   19:28

0

103

Han se sastao sa Vučićem u Beogradu

Komesar EU za proširenje i susedsku politiku Johanes Han doputovao je danas popodne u Beograd, u dvodnevnu posetu, i odmah po dolasku sastao se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić i Han, kako se očekuje, razgovaraće o aktuelnim pitanjima vezanim za rešavanje kosovskog problema, evropskih integracija i nastavku reformi u Srbiji.

Han je u Beograd došao iz Skoplja.

On će se sutra pre podne sastati i sa premijerkom Anom Brnabić, a prisustvovaće i otvaranju regionalne manifestacije Sportske igre mladih.

Komesar Han, koji se već angažovao oko deblokade dijaloga Beograda i Prištine najavio je da će tokom jula ponovo pokušati da motiviše lidere dve strane da se vrate za pregovarački sto.

Posle ostavke premijera privremenih kosovskih institucija Ramuša Haradinaja očekuje se da će Vučić i Han razmotriti novonastalu situaciju i mogućnosti kako dalje sa procesom ukidanja tarifa i normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Drugog dana posete, u petak, Johanes Han se sastaje sa premijerkom Anom Brnabić, sa kojom će razmotriti reformski proces u Srbiji.

Han je prošlog meseca, povodom otvaranja novog poglavlja u pristupnim pregovorima, pozvao Srbiju da ubrza reformski proces i da sa većom odlučnošću radi na vladavini prava, fundamentalnim pravima i demokratskom upravljanju.

Premijerka Srbije i komesar za pristupne pregovore EU u 10 časova u petak održaće i konferenciju za novinare u Vladi Srbije.

Han će tokom boravka u Beogradu kao ambasador prisustvovati i regionalnoj manifestaciji Sportske igre mladih.

Johanesu Hanu u oktobru ističe mandat na mestu komesara za pristupne pregovore i susedstvo.

Austrija je kandidovala Hana za treći mandat u Evropskoj komisiji, ali još nije poznato koji resor bi nekadaššnji komesar za regionalnu politiku i proširenje mogao da dobije u narednom mandatu.

Izvor: Танјуг

HanVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva