:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2019   17:34

0

299

Haradinaj popustio pod pritiskom, Seljimi više nije savetnik

Nekadašnji šef glavnog štaba Oslobodilačke vojske Kosova, Sulejman Seljimi više nije politički savetnik premijera Ramuša Haradinaja, javljaju prištinski mediji. Ostavka Seljimija usledila posle serije kritika zapadnih zvaničnika, koji su Haradinaja upozorili da "osuđenim ratnim zločincima nema mesta u vladi".

"Na lični zahtev, Seljimi više nije politički savetnik", napisao je Haradinaj na Fejsbuku, nedugo pošto su ga zapadne diplomate, pre svih američki ambasador u Prištini Filip Kosnet, upozorili da osobama osuđenim za ratne zločine nije mesto u kosovskim institucijama.

"Osuđenim ratnim zločincima nema mesta u kosovskoj vladi. Lideri svih stranaka moraju da prestanu da ih podržavaju", napisao je Kosnet.

Seljimi je osuđen u slučaju "Drenička grupa", u kojem je deset pripadnika bivše tzv. Oslobodilačke vojske Kosova osuđeno zbog zločina nad civilima tokom konflikta 1998-1999. godine. Vrhovni sud je predmet, prema kojem je Seljimi osuđen na 14 godina robije, vratio na početak.

Sulejman Seljimi je do kraja 1998. godine bio komandant glavnog štaba OVK, kada ga je na tom mestu zamenio Agim Čeku. Bio je pripadnik "Dreničke grupe", a osuđen je za mučenje zatvorenika u logoru OVK u Likovcu.

Izvor: RTS

HaradinajsmenaSeljimisavetnik
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva