:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2022   18:52

0

118

Harčenko: Borko Stefanović zaobilazi probleme koji će se pojaviti

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko kritikovao je danas predlog rezolucije koju je poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović podneo parlamentu u ime poslaničke grupe "Ujedinjeni" o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom EU i uvođenju restriktivnih mera prema Rusiji.

Harčenko je u reagovanju istakao da Stefanović, za koga je naveo da je predsednik Odbora za spoljne poslove, govoreći o mogućim gubicima zbog neslaganja Srbije sa evropskim restrikcijama, "zaobilazi one probleme koji će se sigurno pojaviti u slučaju ograničavanja saradnje Srbije sa Rusijom u sferama ekonomije koje su od vitalnog značaja", saopšteno je iz ambasade Rusije.

Prema rečima Harčenka, ne radi se o uzvratnim merama Moskve, već, kako kaže, o "efektu bumeranga" za one koji uvode sankcije.

Harčenko navodi kao primer zemlje EU koje su zbog, kako kaže, kratkovide politike evropskih elita suočene sa porastom cena i energetskog deficita.

On je upitao i da li Stefanović vodi računa o mišljenju većine državljana Srbije, navodeći da se po ispitivanju javnog mnjenja, "njegov predlog ne poklapa sa stavom više od 80 odsto srpske javnosti".

Stefanović je nedavno na konferenciji za novinare u parlamentu predlažući parlamentu rezoluciju svoje poslaničke grupe rekao da se Srbija nalazi u neugodnom međunarodnom položaju, jer nije uvela sankcije Rusiji kao i da će to dovesti do izolacije zemlje i ekonomskioh posledica.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Bocan HarčenkoBorko Stefanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva