:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 28, 2020   13:07

0

214

Harčenko: Početak nove faze vojno-tehničke saradnje

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izrazio je danas u Nišu zadovoljstvo što se, kaže, stabilno realizuju planovi u ugovori između Rusije i Srbije i dodao da će dve zemlje nastaviti saradnju u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi.

"Uvek smo prezadovoljni kada su naša saradnja i plodovi naše saradnje vidljivi kao što su danas", rekao je Bocan-Harčenko, nakon predstavljanja novog tenka srpske armije T-72 MS, koje je Rusija donirala Srbiji.

On je rekao da je Rusija zadovoljna što se uzastopno, stabilno realizuju planovi i ugovori između predsednika Srbije i Rusije, u svim oblastima, kao i u ovom koji se odnosi na dalje jačanje vojne sposobnosti Srbije.

"Neutralni vojni status najviše je cenjen kada može sam sebe da štiti", poručio je Bocan-Harčenko.

Kako je rekao, ovo nije kraj saradnje, već početak nove faze u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi Srbije i Rusije.

"Rusija će rado nastaviti isporuke i oklopnih vozila i drugih vrsta naoružanja da Srbija učvršćuje suverenitet, neutralni status i nezavisnostonst, neotuđivi deo svakog suverenitat što mi poštujemo", rekao je Bocan-Harčenko.

Primetio je da je danas na prikazu u Nišu moglo da se vidi i srpski proizvod, samohodna haubica "Nora", koja je, kako je istakao, vrhunski atriljerijski sistem, na veoma visokom tehnološkom niovu.

"Zadovoljni smo da Srbija, uz razvoj vojno-tehničke saradnje sa Rusijom, na najbolji mogući način razvija svoju industriju, privredu i vojno-tehničku proizvodnju", rekao je Bocan-Harčenko.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar Bocan-HarčenkoRusijaSrbijavojno-tehnička saradnjaNiš
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva