:

:

TV Most

Foto: RTV KiM

clock

Januar 24, 2020   16:59

0

148

Hor "Simonida" nastupa ispred hrama Svetog Save na Vračaru

Na manifestaciji "Božićno seoce" koja se održava ispred hrama Svetog Save na Vračaru sutra će nastupiti dečiji hor "Simonida" iz Gračanice.

Predsednik hora “Simonida” Bratislav Bogdanović kaže za RTV Kim da dečiji hor nastupa na poziv humanitarne organizacije “Zdravlje Božuri” koja prikuplja sredstva za zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji.

“Vodimo sedamnaestoro dece iz hora, a izvešćemo etno pesme sa ovih prostora i par duhovnih da bi se upriličilo povodom dana Svetog Save koji se obeležava dva dana kasnije. Koncert će trajati četrdeset minuta. Pored hora biće i samostalnih nastupa pevača, to su učenici koji pohađaju Muzičku školu “Stevan Mokranjac””, kaže Bogdanović.

Dečiji hor Simonida postoji od 2017. godine i broji 38 članova, uzrasta od 11 do 18 godina. “Biramo one koji se najviše trude i najviše rade”, kaže Bogdanović.

Manifestacija “Božićno seoce” ispred hrama Svetog Save u Beogradu traje čitavog januara a tokom tog perioda održava se niz različitih kulturno-umetničkih i sportskih događaja.

Izvor: RTV KiM

KiMHor "Simonida"Gračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva