:

:

TV Most

clock

Oktobar 03, 2019   10:47

0

464

I Jovoviću zabranjen ulazak na KiM

Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju zaduženom za zaštitu kulturne baštine Dušanu Jovoviću danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje uđe u našu južnu pokrajinu.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, Jovović je trebalo da, u okviru svojih nadležnosti, poseti dva srpska manastira u pokrajini, gde se sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju izvode radovi na izgradnji konaka i umetničke radionice. 

"To su na prelazu dobili kao informaciju. Međutim, zadržali su me sat vremena i nešto pre deset sati dali su mi papir sa pečatom i objašnjenjem zašto ne mogu da uđem na KiM. Znači, da obilazeći naše manastire i svetinje predstavljam opasnost za bezbednost i njihovu tzv.državu", rekao je Jovović.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju naglasila je da "Priština nikakvim zabranama neće moći da spreči državu Srbiju da pomaže svom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu i Metohiji". 

"Sprečavanje predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju da obavljaju svoj posao je protivzakonit i necivilizacijski akt neprijateljstva prema srpskom narodu i njegovoj kulturi u južnoj pokrajini", ocenila je Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je od 2014. godiine finansirala više od 170 projekata u srpskim crkvama i manastirima na Kosovu i Metohiji, a među najznačajnijim projektima izdvajaju se radovi izvršeni u Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji sv. Kirila i Metodija u Prizrenu i manastirima Gračanica, Visoki Dečani, Sveti Arhangeli i Banjska.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMJovovićzabrana ulaska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva