:

:

TV Most

Foto: Telegraf

clock

Jul 15, 2020   8:47

0

39

Institut za reumatologiju primio prve kovid pacijente

Institut za reumatologiju Srbije, koji je ušao u kovid sistem, sinoć u 19 časova primio prve pacijente obolele od korona virusa.

Tokom noći primljeno je 40 pacijenata, a trenutno se već sprema novih 28 mesta za priliv novih bolesnika, rekao je direktor ove ustanove prof. dr Nemanja Damjanov.

"Sva mesta sa kiseoničkom potporom su popunjena, a evo sada montiramo još 28 kiseoničkih linija koje smo dobili jutros i biće spremna u toku prepodneva. Trenutno su sve kiseoničke linije popunjene", kazao je za Telegraf.rs prof. dr Damjanov.

Prema njegovim rečima, u ovu ustanovu su hospitalizovani pacijenti iz svih krajeva Srbije. Neke od njih, zbog veoma teške kliničke slike, morali su da transportuju u druge ustanove.

"Svi imaju srednje tešku i tešku kliničku sliku. Uglavnom je zastupljena srednja životna dob, ima nekoliko starijih, ali ima i mlađih. Najstariji pacijent ima 90 godina", rekao je dr Damjanov.

Na zbrinjavanju obolelih od korone u ovoj ustanovi angažovani su svi zaposleni, a njih je, kako nam je rekao Damjanov, 257.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva