:

:

TV Most

Foto: Instagram

clock

Septembar 08, 2022   22:22

0

146

Ivana Vuleta osvojila Dijamantsku ligu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je Dijamantsku ligu, pošto je večeras trijumfovala na završnom mitingu u Cirihu.

Vuleta je pobedila pošto je preskočila 6.97 metara u prvoj seriji. Ona je potom u drugoj seriji skočila 6.49 metara, a u trećoj 6.76 metara. Naša atletičarka je prestupila u četvrtoj i petoj seriji, a u poslednjoj seriji je ostvarila skok od 6.62 metra.

Drugo mesto osvojila je Šveđanka Kadi Sanja sa preskočenih 6.55 metara. Treća je bila Amerikanka Kaneša Burks (6.54 metara).

Vuleta je ove godine osvojila zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, kao i zlato na nedavnom Evropskom šampionatu na otvorenom u Berlinu.

Ivana Vuleta: Izuzetno sam ponosna, odolevam svim izazovima

Srpska atletičarka Ivana Vuleta izjavila je da joj je 2022. najuspešnija sezona u karijeri posle 2016. godine.

Vuleta je pobedila večeras na finalu Dijamantske lige u Cirihu u disciplini skok udalj. Ona je osvojila četvrti Dijamantski trofej u dosadašnjoj karijeri. Vuleta je večeras pobedila, pošto je skočila 6.97 metara u prvoj seriji.

"Nakon 2016. godine ovo mi je najuspešnija sezona u karijeri i izuzetno sam ponosna, jer u ovim godina uspevam da odolim svim izazovima i potvrdim kvalitet. Zahvalna sam na svim teškim trenucima koji su iza mene jer sam zahvaljujući njima mnogo naučila o sebi i ostala dosledna sebi i svom cilju", izjavila je Vuleta, preneo je Srpski atletski savez.

Vuleta je večeras ostvarila 17. pobedu u Dijamantskoj ligi.

"Primenili smo istu taktiku kao i u Minhenu na EP, išli smo na ispravan skok u prvoj seriji i ta odluka se potpuno se isplatila", izjavio je Ivanin trener Goran Obradović.

Ivana Vuleta je ove godine osvojila zlatnu medalju na SP u dvorani, zlato na EP na otvorenom, trijumfovala je u Dijamantskoj ligi, dok je bila sedma na SP na otvorenom.

Izvor: T a n j u g

Ivana VuletaDijamantska liga
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva