:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Mart 08, 2023   21:50

0

175

Ivanišević: Đoković nije odustao od Majamija

Trener svetskog broja jedan Novaka Đokovića, Goran Ivanišević izjavio je za Sportklub da najbolji srpski teniser nije odustao od učešća na turniru u Majamiju.

 

Đoković, koji je jedan od najistaknutijih sportista nevakcinisanih protiv virusa kovid 19, prošlog meseca je podneo zahtev vladi SAD za specijalnu dozvolu da igra na ATP Masters turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

Za Indijan Vels dozvolu nije dobio, dok se još uvek čeka odluka američkih vlasti za turnir u Majamiju.

"Nije se odustalo od Majamija. To je njemu u glavi, želi da igra. Ja bih voleo da ga puste, bilo bi to dobro i za njega i za tenis, ali nije smak sveta i ako ga ne puste. Glavno je da ćemo znati brzo, pa da možemo da napravimo plan. Tehnički, ne znam koliko je to najbolje rešenje za pripremu na šljaci, mada je on osvajao Monte Karlo i kada je igrao u Indijan Velsu i Majamiju. Sve zavisi od Novaka, ako je spreman u glavi i ako je u režimu rada fajtera, kao u Australiji, onda je sve moguće, izjavio je Ivanišević.

Novak Đoković dolazi u Majami? Guverner otkrio kako Srbin može na Floridu

Indijan Vels je zatvorena priča za Novaka Đokovića. Međutim, u Majamiju se nadaju da će videti Srbina.

Naime, guverner Floride Ron De Santis je prema navodima "Njuzvika" u utorak poslao specijalno pismo predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džou Bajdenu i tražio je da pusti Đokovića da uđe u državu.

ATP masters u Majamiju se igra od 20. marta, a De Santis je poslao upit da li postoji neki način da najbolji teniser sveta stigne na Floridu. Pošto nije moguće da on doleti u Majami imao je ideju da Srbin stigne brodom.

"Nije mi jasno zašto, čak i sa sadašnjim pravilnikom, gospodin Đoković ne bi mogao u zemlju da uđe legalno brodom. Vaša administracija po mojim informacijama ne pravi probleme stranim državljanima koji na taj način ulaze u državu", napisao je guverner Floride, citirajući jedan Bajdenov govor u kome on navodi da je zabranjeno da nevakcinisani strani državljani ulaze u državu avionom.

Nije ovo prvi put da ovaj američki političar brani Đokovića, pošto je on pre šest meseci isakao da su pravila koja ga sprečavaju da se pojavi u Americi "glupa".

"Pogledate neka od ovi pravila koja su nametnuta pre nekoliko godina i ona su još na snazi Ne daju Đokoviću da uđe u Sjedinjene Američke Države da igra US Open zbog vakcine! Već je imao kovid, a vakcina te ne sprečava da se razboliš. Tako je bizarno, tako glupo što ovo rade, imaju bizarne odluke u ovoj i drugim državama. Dozvoljavate ljudima da uđu u državu bez vakcine, a njemu ne date da se takmiči", rekao je tada De Santis.

Guverner je takođe naveo da američka administracija ovim potezom nanosi veliku materijalnu štetu ne samo turniru u Majamiju već celoj Floridi.

Izvor: T a n j u g

Novak ĐokovićSADturnirMajami
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva