:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2019   17:55

0

76

Iz nabujalog Dunava hrvatski policajci spasili 16 migranata

Iz nabujalog Dunava hrvatski policajci danas su spasli 16 migranata, a tokom akcije spašavanja delimično je potonulo policijsko plovilo, izvestila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Rano jutros, između 4.50 časova i 5.35 časova, policijski službenici granične policije Beli Manastir i Stanice granične policije Dalj primili su pozive za pomoć na stranom jeziku te su sa tri službena policijska plovila krenuli u potragu, prenela je Hina.

Dolaskom do 1388,5 rečnog kilometra, u šumskom području poplavljenom usled nabujalog Dunava, policijski službenici zatekli su osobe koje su se u vodi držale za grane drveća te ih izvukli iz vode i smestili ih na jedno od tri policijska plovila.

Zatim je, zbog talasa kojeg je prolaskom izazvao veći brod, u policijsko plovilo počela prodirati voda te je ono delimično potonulo.

Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici su, iz nabujalog Dunava spasili 16 migranata koji, osim hipotermije, nisu povređeni, saopštila je policija.

Nakon uviđaja, koji će obaviti uviđajne ekipe osječko - baranjske PU i osječke Lučke kapetanije uslediće izvlačenje službenog policijskog plovila iz Dunava i tegljenje, ističu u policiji.

Izvor: Танјуг

HrvatskaDunavmigrantispaseni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva