:

:

TV Most

Foto: Novosti, ilustracija

clock

Avgust 19, 2019   17:44

0

54

Izbegnuta katastrofa: Cisterna sa amonijakom isklizla iz šina

U današnjem incidentu na pruzi Zaječar - Prahovo u blizini železničke stanice Kobišnica ipak nije došlo do curenja amonijaka.

Do incidenta je došlo kada je iskliznula jedna osovina cisterne u kompoziciji teretnog voza koji je prevozio amonijak. Tom prilikom cisterna ipak nije oštećena, te nije došlo domcurenja amonijaka. Cisterna je bila osma po redu u kompoziciji teretnog voza, koji je imao u sastavu ukupno 12 vagona prevoznika "Srbija Kargo".

Incident se dogodio na relaciji Bor teretna - Prahovo pristanište, a prilikom iskliznuća nije bilo povređenih i materijalna šteta je neznatna.

Pomoćni voz „Infrastrukture železnice Srbije“ za otklanjanje posledica vanrednog događaja odmah je krenuo na mesto iskliznuća.

Železnički saobraćaj na ovoj deonici je trenutno u prekidu, a „Infrastruktura železnice Srbije“ pripremila je sav neophodan materijal i opremu kako bi pruga ponovo bila osposobljena za saobraćaj.

Železnička komisija za vanredne događaje izašla je na lice mesta i utvrdiće uzrok ovog iskliznuća. Očekuje se da saobraćaj bude uspostavljen u toku večernjih sati, navedeno je u saopštenju Infrastruktura.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva