:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2019   12:41

0

228

Izglasana ostavka Simovića, Živadinka Avramović na čelu Grcoke

Skupština beogradske opštine Grocka izabrala je danas Živadinku Avramović za novu predsednicu pošto je prethodno prihvatila ostavku dosadašnjeg predsednika opštine Dragoljuba Simonovića.

Skupština je, na predlog Avramovićeve, imenovala i novog zamenika predsednika opštine i 11 novih članova opštinskog Veća.

Avramovićeva je do danas obavljala funkciju zamenika predsednika opštine, a na to mesto izabran je Rade Ivetić, koji je prethodno podneo ostavku na funkciju zamenika predsednika Skupštine opštine Grocka.

O imenovanju novog predsednika opštine tajnim glasanjem odlučivala su 32 odbornika, a njih 28 je podržalo njen izbor.

Skupština opštine Grocka konstatovala je prethodno ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića.

Simonović ne prisustvuje današnjoj sednici.

Posle usvajanja odluke o razrešenju Simonovića, odbornicima se obratio predsednik Skupštine opštine Stefan Dilberović i zahvalio Simonoviću na dosadašnjoj saradnji, ističući da je za vreme njegovog mandata urađeno mnogo za opštinu Grocku.

Kako je rekao, obnovljene su mnoge značajne institucije koje su, kaže, do 2012. godine izgledale kao šupe.

Dilberović je izrazio nadu da će novo rukovodstvo nastaviti putem razvoja opštine koji je započeo Simonović.

Sednici je prisustvovalo 31 od ukupno 35 odbornika, a na početku sednice je usvojena dopuna dnevnog reda sa predlogom o razrešenju Simonovića, budući da je on u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku.

On je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog situacije u kojoj se nalazi, a sumnjiči se da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekivanja tri osobe da zapale imovinu Jovanovića 12. decembra prošle godine.

Simonović je pušten iz pritvora 7. marta u kojem je bio od 25. januara.

Osim Simonovića, optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, za koje je tužilaštvo predložilo pet godina zatvora, i Aleksandar Mihailović za kojeg je predložena zatvorska kazna od šest godina.

Izvor: Танјуг

Grockaostavkaodbornici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva