:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Avgust 18, 2023   17:28

0

182

Izgorelo imanje Đokića u Kololeču, istraga u toku

U požaru u kojem je jutros uništeno gazdinstvo porodice Đokić iz kameničkog sela Kololeč, srećom nema stradalih, ali je materijana šteta velika. Istaga je u toku, a Kancelarija za KiM obećava pomoć.

Požar su primetili ukućani rano jutros. Pokušavajući da spreči širenje i štetu, vlasnik imanja Radojica Đokić zadobio je ozbiljne opekotine, zbog kojih je hospitalizovan u Gračanici. “Srećom, povrede nisu opasne po život”, kaže za Puls njegova supruga Vesna.

Pored zgrada, Đokićima su izgorele i zalihe: žito, kukuruz, pasulj, med, košnice, mehanizacija… Policija je obavila uviđaj, istraga je u toku, a u pomoć su odmah uskočile komšije.

Iz Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica najavljuju pomoć ugroženima.

„Izašli smo jutros na teren i napravili komisiju za procenu štete dok smo iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobili uverenje da će sva šteta ovoj porodici biti nadoknađena”, izjavio je Dušan Avramović iz Privremenog organa opštine K.Kamenica.

U selu Kololeč, danas živi u šezdesetak srpskih kuća oko 200 stanovnika, među kojima ima i dece predškolskog i školskog uzrasta.

Izvor: RTV Puls; Foto: RTV Puls

KiMKololečpožarporodica Đokić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva