:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Maj 04, 2020   14:06

0

150

Izlaganje žalbi na doživotni zatvor Ratku Mladiću 16. i 17. juna

Pred Žalbenim većem Mehanizma za krivične sudove u Hagu za 16. i 17. jun zakazano je usmeno izlaganje žalbi u slučaju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, prvostepeno osuđenog na doživotni zatvor, saopštio je taj sud.

Prvobitno je usmeno izlaganje žalbi, koje su u pisanoj formi podnete još prošle godine, bilo zakazano za mart, ali je odloženo najpre zbog neophodne operacije generala, a potom i zbog pandemije kovida 19.

U saopštenju suda, navodi se da će granice Holandije najverovatnije biti otvorene od 15. maja, te da je neophodno da se bez daljeg odlaganja održi ta žalbena sednica.

Prema datom rasporedu, prvog dana žalbene sednice 16. juna strankama će se obratiti najpre sudija presedavajući većem u trajanju od 10 minuta, a potom Ratko Mladić i njegovi branioci, kao i tužilaštvo u trajanju od po tri sata.

Drugog dana Mladićeva odbrana imaće ukupno dva sata za svoje izlaganje i odogovre na žalbe tužilaštva, a tužilaštvo 45 minuta za odgovore Mladićevoj odbrani.

Ratko Mladić je u Hagu prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina u BIH i u pritvoru čeka okončanje žalbenog postupka i drugostepenu presudu.

Izvor: Танјуг, RTS

Ratko Mladićžalba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva