:

:

TV Most

Foto: MZZP

clock

Maj 29, 2020   17:01

0

191

Jevtić sa ambasadorom Italije na KiM: Neophodna oštra reakcija na svaki pokušaj destabilizacije prilika na KiM

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu i Metohiji, Nikolom Orlandom. Glavna tema susreta bila je vezana za učestale bezbednosne incidente u povratničkim sredinama na Kosovu. 

Na sastanku je konstantovano da je u pozadini napada na povratnike u izvesnom broju slučajeva sticanje imovinske koristi. Nesumnjivo je da se sve institucije na Kosovu, međutim, moraju više angažovati u pogledu obezbeđivanja sigurnog okruženja za nevećinske zajednice jer mala zajednica povratnika na KiM to zaslužuje. 

„U momentima kada su napadi na Srbe povratnike i njihovu imovinu intenzivirani, neophodno je da i naši međunarodni partneri oštro reaguju na svaki pokušaj destabilizacije prilika i kršenja prava nevećinskih zajednica“, istakao je ministar Jevtić u toku sastanka.

Ovo je, inače, prvi zvaničnisusret ministra Jevtića i ambasadora Orlanda, koji je nedavno stupio na dužnost. 

Povodom velike zabrinutosti zbog situacije u povratničkim sredinama i serije napada na Srbe na Kosovu, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić se nedavno sastao i sa mbasadorom OEBS-a na KiM, gospodinom Jan Bratuom i komandantom KFOR-a generalom, Mikele Risijem kao i v.d. ministrom unutrašnjih poslova, gospodinom Dželjalj Svečljom. 

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMJevtićMZZPOrlando
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva