:

:

TV Most

clock

Avgust 17, 2023   19:44

0

217

Jevtić: Sud presudio – Saši Milosavljeviću prekršena prava, zašto su naša braća još uvek u pritvoru?

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić saopštio je da je Ustavni sud u Prištini, nakon presude u korist Jadrana Kostića i Saše Spasića, doneo odluku da prihvati i žalbu Saše Milosavljevića, još jednog uhapšenog u slučaju "Brezovica", i presudio da su mu prekršena osnovna prava.

Jevtić je na svom Fejsbuk profilu objavio deo odluke Ustavnog suda uz pitanje – zašto su okrivljeni još uvek u pitanju.

U obrazloženju odluke navodi se da je jednoglasno utvrđeno da rešenje Apelacionog suda od 5. septembra prošle godine nije u saglasnosti sa ustavom i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

"Drugim rečima, Saša se u pritvoru nalazi protivpravno", naglasio je Jevtić.

Istakao je izdvojeno mišljenje jednog od sudija, koji je, između ostalog, naveo da smatra da je sud „morao da proglasi ništavnim rešenje Apelacionog suda od 5. septembra 2022. i rešenje Osnovnog suda od 13. septembra 2022, to jest sva naknadna rešenja kojima je Milosavljević držan u protivstavnom pritvoru“.

Taj sudija je naveo da smatra da je Sud trebalo da uvede privremenu meru i naloži redovnim sudovima da u skladu sa zakljuclčcima presude odmah ukinu protivustavan pritvor i zamene ga nekom blažom merom obezbeđivanja prisustva okrivljenog u krivičnom postupku.

"Ovome nema potrebe ništa dodati, osim postaviti pitanje: Zašto su naša braća još uvek u pritvoru?", upitao je Jevtić.

Izvor: Kosovo online

KiMJevtićSaša Milosavljević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva