:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 28, 2020   18:58

0

93

Jovanov: Vlada političkog i ekonomskog kontinutiteta

Poslanik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov izjavio je da će ta poslanička grupa svim srcem podržati izbor nove vlade i ciljeve koje je postavila, jer je, kaže, to program koji je koalicija "Aleksandar Vučić-za našu decu" izložila građanima Srbije i dobila ogromnu podršku naroda.

Jovanov je u Skupštini Srbije zahvalio mandatarki Ani Brnabić na ozbiljnom i iscrpnom ekspozeo koji je podnela poslanicima, za razliku od nekih ranijih slučajeva kada su ekspozei podnošeni u dvadeset minuta.

"Kakvi su bili ekspozei, takve su bile i vlade i rezultati”, rekao je on.

Jovanov kaže da se budućoj vladi ne daje "ni 100 sekundi”, a ne 100 dana, da se ministri upoznaju sa konkretnim poslom, navodeći da su odmah počeli strahoviti napadi na svakog od kandidata za ministra.

Kako je rekao, to pokazuje da neki političari nemaju nameru da menjaju svoje ponašanje i način bavljenja politikom, već da će nastaviti da ličnim optužbama zamenjuju činjenicu da nemaju politiku.

"Druga vrsta kritike bila je da nova vlada, ni skupština nemaju legitimitet, iako se legitimitet ne određuje saopštenjima političkih stranaka nego odlukama naroda na slobodnim izborima”, rekao je Jovanov.

Poslanik SNS je kazao da je važno što je mandatarka naglasila da će ovo biti vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta, ne samo sa prethodnom vladom, nego sa vladom iz 2014.godine na čijem je čelu bio Aleksandar Vučić, a koja je, kako kaže, udarila temelje čvrste i stabilne politike koja se danas vodi.

Podsetio je da je ta vlada posle dugo vremena vratila čoveka u centar političkih zbivanja i koja je na mudra način pristupala međunarodnoj i regionalnoj politici, vodeći se interesima države Srbije

"U tom periodu je počelo vraćanje nacionalnog dostojanstva, nečega što je bilo davno zaboravljeno i prokazano u državi Srbiji. To je bila vlada koja je počela da menja ustaljenu priču u region, da je uvek i za sve jedina kriva Srbija", rekao je Jovanov.

Ocenio je da je ova vlada već postigla jednu pobedu, a to je da je po broju žena u vladi, što je primetio i Blumberg, i po tome podigla Srbiju na najviši nivo kada je u pitanju učešće žena u izvršnoj vlasti.

Jovanov je rekao da borba protiv korupcije i kriminala mora da bude energično vođenja, da ne može i ne sme nikom da se gleda kroz prste, jer je to, istakao je, borba za državu Srbiju.

On je istakao da je pitanje KiM izuzetno bolna i teška tema za koju će nam trebati i strpljenja i snage na unutrašnjem i spoljnom planu.

"Posebno je važno da nastavimo borbu za zdravlje stanovništva i da se nastave ekonomske reforme, kao i da se svih šest ciljeva ostvari", rekao je Jovanov.

Izvor: Танјуг

SNSJovanov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva