:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Jun 23, 2020   18:10

0

228

Jubilarne 20. Vidovdanske igre od četvrtka u Velikom Ropotovu  

Svečanim otvaranjem izložbe slika likovnih umetnika iz Kosovskog Pomoravlja, u četvrtak 25. juna u prostorijama Osnovne škole "Trajko Perić" u Velikom Ropotovu počeće jubilarne dvadesete Vidovdanske igre.

Ove godine je, zbog epidemije koronavirusa, predviđen nešto skromniji program, ali će ipak biti i umetničkog i sportskog programa.

„Nadamo se da ćemo uspeti da organizujemo tradicinalni višeboj koji podrazumeva trke učesnika u više disciplina, navlačenje konopca i druge igre“, rekao je predsednik Odbora Vidovdanskih igara Saša Stojanović, gostujući u Jutarnjem programu RTV Puls.

I ove godine, u skladu sa mogućnostima, održaće se izbor Kosovke devojka Vidovdanskih igara na Prilepcu, rodnom mestu Kneza Lazare, a za najbolje takmičarke obezbeđene su nagrade modne kuće Mona. 

„Kao i svake godine, na Prilepcu će biti organizovano tradicionalno rezanje slavskog kolača, a izabraće se novi kum koji će biti domaćin svetkovine sledeće godine“, kazao je Stojanović.

U kulturnoumetničkom delu, na zatvaranju manifestacije, učestovaće etno muzička grupa „Kos“ iz Kosovskog Pomoravlja sa spletom pesama ovog kraja.

Uz podršku Kancelarije za KiM, pokrovitelj manifestacije je Privremeni organ opštine Kosovska Kamenica i opština Ranilug uz doborovoljne priloge lokalnih privrednika i domaćina.

Izvor: RTV Puls

KiMVidovdanske igreVeliko Ropotovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva