:

:

TV Most

Foto: KFOR

clock

Decembar 16, 2022   19:55

0

90

KFOR prati situaciju na severu Kosova

Komandant KFOR-a general major Anđelo Ristuća je izjavio da KFOR prati situaciju na severu Kosova i da ima kapacitete da obezbedi sigurno okruženje za sve zajednice, ali i apeluje da se akteri uzdrže od provokacija i da rešenje problema traže kroz dijalog.

"KFOR pomno prati situaciju na severu Kosova. Kfor ima punu sposobnost, uključujući osoblje, da obezbedi bezbednost i bezbedno okruženje, kao  i slobodu kretanja za sve zajednice, svuda na Kosovu, pod svojim mandatom zasnovanim na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine.

Od oktobra pojačavamo naše prisustvo, uključujući i dodatne trupe i patrole na severu Kosova ove nedelje.

Očekujemo da svi akteri blisko sarađuju sa KFOR-om i da se uzdrže od provokacija demonstracije sile, kako bi se osigurala bezbednost i sigurnost svih zajednica. Pozivamo sve strane da se konstruktivno angažuju kako bi se omogućila bezbednost i sloboda kretanja na Kosovu. KFOR će nastaviti da ispunjava svoj mandat prema Rezoluciji SBUN 1244 iz 1999. godine za sve zajednice na Kosovu. Rešenja treba tražiti kroz dijalog", navodi se u saopštenju komandanta KFOR-a Anđela Ristuće.

Izvor: TV Most, Saopštenje

KFOR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva