:

:

TV Most

clock

Decembar 15, 2023   19:48

0

135

Kfor: Spremni smo i posvećeni održavanju bezbednosti na KiM

Komanda međunarodnih vojnih snaga na KiM saopštila je da su njene jedinice u sastavu Kfora spremne i potpuno posvećene održavanju bezbednog okruženja za sve ljude na Kosovu i Metohiji.

Kfor je, reagujući na navode Vjose Osmani "da se neuvođenjem mera protiv Srbije, ona podstiče da nastavi sa upotrebom nasilja", naveo da su "u bliskoj koordinaciji sa svima i kontinuirano procenjuju bezbednosnu situaciju na Kosovu".

"Kfor je spreman i potpuno posvećen održavanju bezbednog okruženja za sve ljude koji žive na Kosovu – u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine – i slobode kretanja", navodi se u saopštenju.

Osmani je u svom godišnjem obraćanju poslanicima skupštine, navela da nakon serije incidenata i oružanih sukoba na severu KiM "opasnost nije prošla".

"S druge strane, nepreduzimanjem mera protiv Srbije zbog čina agresije 24. septembra i napada na vojnike i novinare Kfora u maju, ova zemlja se, nažalost, samo ohrabruje da nastavi sa upotrebom nasilja", tvrdi Vjosa Osmani.

Izvor: RTS

KFORKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva