:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 14, 2021   13:26

0

145

Kisić Tepavčević i Falkoni položili venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ambasador Francuske Žan-Luj Falkoni položili su venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj povodom obeležavanja nacionalnog praznika te zemlje.

Darija Kisić Tepavčević istakla je da je prilika da se još jednom ukaže i istakne duga tradicija francusko - srpskog prijateljstva koja jača sve spone naša dva naroda i obavezuje nas da i dalje negujemo to prijateljstvo, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Obeležavajući današnji dan, mi obeležavamo iskonske vrednosti koje su utkane u reči ispisane na trobojci francuske buržoaske revolucije – sloboda, jednakost i bratstvo", poručila je ministarka i istakla da su to vrednosti koje baštini i Srbija.

Kako je navela, simbol prijateljstva Srbije i Francuske jeste i Spomenik zahvalnosti Francuskoj.

"U teškim vremenima bili smo jedni uz druge, to se ne zaboravlja. Pred nama su nova vremena i novi izazovi, koji zahtevaju još veću solidarnost, zajedništvo i prijateljstvo koje već decenijama gaje narodi Francuske i Srbije", poručila je Kisić Tepavčevićeva.

Ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni rekao je da je prijateljstvo i bratstvo Srbije i Francuske veoma jako što je potvrđeno i dolaskom predsednika Emanuela Makrona u Beograd pre dve godine i istakao da se ti dobri odnosi konstantno unapređuju.

Naglasio je i da je Francuska uvek uz Srbiju, kao i da je i danas podržava na putu ka Evropskoj uniji.

Izvor: Танјуг

Spomenik zahvalnosti FrancuskojKisićFalkoni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva