:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 19, 2019   14:29

0

407

KM: Polagan kombinovani test u OŠ "Branko Radičević"

Situacija u školama u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji je, kada je reč o maturskim ispitima, regularna i sve je proteklo u najboljem redu. Učenici koji su završili osmi razred  danas su od 9 do 11 časova  polagali kombinovani test. Test iz matematike polagaće sutra. U ponedeljak su mali maturanti polagali test iz srpskog jezika.

Učenici OŠ "Branko Radičević" koji su završili osmi razred, danas su polagali kombinovani test iz hemije, fizike,  istorije, geografije i biologije. Maturante je najviše namučila geografija,  ali i zadaci iz fizike. 

Na osnovu uspeha iz šestog, sedmog i osmog razreda, đaci mogu da osvoje najviše 60 bodova, a sa male mature 40. 

"Test se polaže u našoj školi po svim procedurama koje je propisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Očekujemo i da će sutra test iz matematike proći kako je predviđeno, nemamo nikakvih problema, niti primedbi. Nadam se da će deca svojim znanjem i zalaganjem upisati željene škole, rekao je direktor OŠ "Branko Radičević", Ivan Zaporožac.

Osnovna škola "Branko Radičević"  jedina je škola sa prostora Kosova i Metohije koja učestvuje u pilot - projektu Ministarstva prosvete, gde učenike koji polažu testove čuvaju profesori ove škole.
 

Izvor: TV Most

OŠ Branko RadičevićKosovska Mitrovicamala maturakombinovani test
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva