:

:

TV Most

clock

Oktobar 02, 2023   10:00

0

115

Knežević: Vlada Abazovića da ne hapsi Srbe i Crnogorce raseljene sa KiM

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera kolaicije Za budućnost Crne Gore ZBCG Milan Knežević pozvao je tehničku vladu Dritana Abazovića da ne učestvuje u hapšenju Srba i Crnogoraca raseljenih sa Kosova i Metohije, jer će to, kako je naveo, dodatno destabilizovati i onako loše političke prilike u Crnoj Gori.

Knežević je rekao da je u proteklih sedam dana, na osnovu zahteva Prištine, došlo do hapšenja dvojice raseljenih Srba u Crnoj Gori – Živka Vuksanovića i Momčila Bulatovića zbog navodnih ratnih zločina, posle dve i po decenije.

„Ovakav teror nad srpskim narodom koji se pokušava proširiti i na Crnu Goru sigurno da nećemo tolerisati, posebno što je naša država postala utočište za najokorelije kriminalce širom sveta koji svoju slobodu plaćaju korumpirajući nadležne institucije“, rekao je Knežević, preneo je sinoć portal podgoričkog Dana.

On je pozvao sve raseljene Srbe i Crnogorce koji se nalaze u Crnoj Gori da se jave kako bi im bila pružena svaka vrsta pomoći i zaštite.

Crnogorska policija saopštila je 25. septembra da je uhapsila državljanina Srbije M.V. (61) zbog sumnje da je tokom 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Saopšteno je da je reč o državljaninu Srbije koji je uhapšen po poternici Interpola UNMIK na Kosovu, koja je za njim raspisana radi prisustva suđenju.

Uhapšeni M.V. je osumnjičen da je 1999. godine u Peći , na Kosovu, počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, precizirano je u policijskom saopštenju.

Istražni sudija Višeg suda u Bijelom polju je srpskom državljaninu odredio ekstradicioni pritvor.

Izvor: T a n j u g

KneževićCrna GoraKiMhapšenja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva