:

:

TV Most

clock

Novembar 14, 2022   21:11

0

113

Kolomina: Kfor obezbeđuje bezbednosni okvir za podršku dijalogu Beograda i Prištine

Zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku Havijer Kolomina je, u svetlu trenutne situacije na severu Kosova, istakao kontinuiranu stabilizacijsku ulogu koju ima Misija Kfor koju vodi NATO i pod mandatom UN, a koja garantuje sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. 

Posle posete Srbiji, Kolomina je naveo da Kfor takođe obezbeđuje bezbednosni okvir za podršku dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU. 

Kako se navodi na sajtu NATO nakon posete zamenika pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku Srbiji, Kolomina je istakao posvećenost NATO stabilnosti širom regiona Zapadnog Balkana i njegovu stratešku važnost za Alijansu, kao što je jasno istaknuto u novom strateškom konceptu NATO. 

Tokom posete Srbiji, Kolomina je istakao obim dugogodišnjeg i obostrano korisnog partnerstva NATO i Srbije i njegov razvoj na različitim domenima saradnje, uz puno poštovanje iskazane politike vojne neutralnosti Srbije.

Kolomina se u Srbiji sastao sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Milošem Vučevićem. 

Izvor: Kosovo online

KiMKolominaNATOKFORUN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva