:

:

TV Most

clock

Jun 06, 2021   8:17

0

180

Konačno koronavirus usporava, sve više mladih dolazi na vakcinaciju

U Srbiji je od početka epidemije koronavirus potvrđen kod 713.562 osobe, a do sada je testirano ukupno 4.205.174 uzoraka. Od posledica kovida 19 preminulo je 6.909 pacijenata. Procenat smrtnosti je 0,97 odsto. Na bolničkom lečenju nalazi se 546 pacijenata, a njih 29 diše uz pomoć respiratora.

Epidemijski brojevi nastavljaju silaznom putanjom. Prema poslednjem preseku u Srbiji je među 8.914 testiranih, pozitivan rezultat dobilo 145 osoba. Od posledica zaraze umrlo je još devet ljudi.

Nastavlja da se smanjuje i broj pacijenata u kovid bolnicama. Trenutno ih je 546, a njih 29 diše uz pomoć respiratora.

Virus jeste usporio, lepo vreme mami napolje i na druženje, ali lekari upozoravaju da je oprez i dalje neophodan, da se mere moraju poštovati da se ne bi ponovile slike iz prethodnih meseci.

Najsigurnija zaštita je vakcinacija.

Statistika potvrđuje da nas nepuna dva poena dele od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana. Finalni udarac koroni mogli bi i očekuje se da zadaju mladi. 

Do sada je vakcinisano 15,24 odsto mladih od 18 do 30 godina. Taj procenat polako se povećava. Najviše ih je vakcinisano u Nišu, Novom Sadu, Beogradu, a najmanje u Tutinu. 

Zbog vakcinacije i ovog vikenda bilo je gužvi na granici. Najviše državljana Bosne i Hercegovine po vakcinu je došlo u Šabac i Loznicu, a iz Severne Makedonije u Vranje.

Izvor: RTS

koronavirusvakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva