:

:

TV Most

clock

Oktobar 02, 2019   12:44

0

75

Konkurs za promociju kulture u digitalnom formatu

Ministarstvo kulture i informisanja u cilju promocije srpske kulture i umetnosti u inostranstvu raspisalo je novi Konkurs za sufinansiranje projekata za promovisanje kulture i umetnosti Republike Srbije u inostranstvu, ali u digitalnom formatu.

 

Digitalni format će omogućiti da kultura i umetnosti iz Srbije bude dostupna građanima u najudaljenijim zemljama sveta.
Prioritete prilikom odabira, kako je saopšteno iz Ministarstva, imaće oni projekti koji za predmet biraju kulturnu baštinu Srbije upisanu na Uneskovu Listu svetske kulturne i prirodne baštine, ugroženu baštinu na teritoriji Kosova i Metohije, kulturna dobra Srbije, kulturno-istorijske celine i predele, nematerijalno kulturno nasleđe, znamenite ličnosti Srbije.
Takođe, prioritet će imati i projekti koji se uklapaju u duh novog vremena, a čiji su predmet novi mediji i digitalna umetnost, strip, crtež i ilustracija, dizajn i arhitektura, fotografija i animacija.
Prava učešća, kriterijumi i potrebna dokumentacija, kao i formular za konkurs nalaze se na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.
Rok za predaju projekata je petak 25. oktobar.
Stručna konkursna komisija nakon uvida u pristigle predloge napraviće uži izbor i, ukoliko se ukaže potreba, kandidate pozvati da u formi prezentacije predstave svoj rad.
Imena odabranih, kao i konačni rezultati, biće objavljeni na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva