:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 06, 2024   10:33

0

77

Konstituisan saziv Skupštine Srbije

Završena je konstitutivna sednica u Skupštini Srbije na kojoj su potvrđeni mandati poslanika u novom sazivu.

Sednica je počela intoniranjem himne, a sednicom je predsedavao najstariji poslanik sa liste "Aleksandar Vučić - Srbiija ne sme da stane" Stojan Radenović. Pomagala su mu četiri najmlađa poslanika.

Prisustvovalo je 216 poslanika konstitutivnoj sednici.

Nakon oklupljanja poslanika usledila je pauza koju je odredio najstariji poslanik, predsedavajući Stojan Radenović kako bi verifikaciona komisija utvrdila izveštaj o mandatima narodnih poslanika.

U pauzi i poslanici vladajuće koalicije, kao i poslanici opozicije nose transparente. 

Foto: T a n j u g

Vlast na njima ukazuje šta je sve urađeno u prethodnom periodu dok poslanici opozicije nose transparente na kojima tvrde da su izbori održani 17. decembra 2023. godine pokradeni. 

U parlamentu su među prvima došli bivši predsednik parlamenta Vladimir Orlić, Ivica Dačić, Branko Ružić, a tu su i predstavnici opozicije Dragan Đilas, Radomir Lazović i Dobrica  Veselinović.

Danas su samo potvrđeni mandati, a  izbor predsednika i potpredsednika skupštine će se održati klasnije imajući u vidu da je to deo paketa o tome ko će činiti vladajuću koaliciju.

Veliki broj novinara je u skupštinskom holu, a oni koji dolaze u parlament prolaze strože mere bezbednosti u odnosu na ranije.

Izvor: T a n j u g

Skupština Srbijekonstitutivna sednica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva