:

:

TV Most

Foto: StarSport

clock

Decembar 06, 2023   22:47

0

81

Košarkaši Crvene zvezde izgubili od Valensije posle neizvesne završnice

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras na gostovanju od ekipe Valensije rezultatom 85:81, u utakmici 13. kola Evrolige.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Brendon Dejvis sa 20 poena i četiri skoka, dok je Semi Odželej dodao 17 poena i šest skokova.

U ekipi Crvene zvezde istakao se Šabaz Nejpir sa 14 poena.

Domaće ekipa je bolje otvorila meč, povela sa 7:2 i uspela da nametne svoj ritam u napadu. Dejvis je pravio najviše problema košarkašima Crvene zvezde, pošto je pogađao šuteve sa poludistance. 

Nejpir i Teodosić su svojim poenima i asistencijama ipak držali srpski tim u utakmici.

Tokom druge četvrtine odbrana gostujuće ekipe nije bila na dovoljnom nivou da bi zaustavila brze spoljne igrače Valensije, koji su ubacili i šut za tri poena u svoj arsenal. Zvezda je dolazila do lakih poena preko Teodosića, dok se domaća ekipa polovinom četvrtine našla u košgeterskoj krizi.

Serijom 10-0 domaći tim je došao od osetnije prednosti pred kraj prvog poluvremena, dok su se "crveno-beli" mučili u realizaciji napada.

U trećoj deonici gosti iz Beograda su popravili pristup u odbrani, tako da su preko toga i tranzicije uspeli da smanje zaostatak. Istakao se Teodosić sa asistencijama i Bolomboj sa poenima. 

Zvezda je serijom 8-0 dobila još jednu šansu da se uključi u meč. Ipak do kraja treće deonice Valensije je usporila ritam utakmice i konsolidovala odbranu.

Četvrta deonica je donela mali broj poena, ali i dosta bržu igru. Više su u napadu grešili igrači Crvene zvezde predvođeni Nejpirom. Na drugoj strani Valensija je pokušavala da napadne reket protivnika, pošto su gosti od trećeg minuta ispunili bonus. 

"Crveno-beli" su probali da uhvate rezultatski priključak šutem za tri poena, ali ni tom im nije polazilo za rukom.

Greške domaćina i laki poeni iz kontri, Zvezdu su doveli do nerešenog rezultata minut pre kraja. 

Međutim, lake poene postiže potom Harper nakon prodora, dok svoj napad Crvena zvezda posle toga nije iskoristila.

Konačan rezultat postavio je Dejvis sa linije za slobodna bacanja u poslednjim sekundama.

Izvor: T a n j u g

Crvena zvezdaValensijaEvroligakošarka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva