:

:

TV Most

Foto: X / KK Partizan

clock

Januar 06, 2024   21:11

0

73

Košarkaši Partizana deklasirali Krku u ABA ligi

Košarkaši Partizana deklasirali su Krku rezultatom 96:76 u meču 15. kola ABA lige.

Partizan sad ima skor 11-4, koliko ima i Cedevita Olimpija posle današnje pobede nad Crvenom zvezdom, koja ima skor 13-2 i drži prvo mesto.

Krka je na učinku 3-12.

Pitanje pobednika se nije postavljalo već posle pet minuta igre, a Partizan je u nekoliko navrata vodio sa više od 30 poena razlike.

Trener Partizana Željko Obradović je rasporedio minutažu misleći na težak meč protiv Fenerbahčea u utorak, a konačno je posle oporavka od povrede zaigrao Uroš Trifunović, koji je za 14 minuta upisao pet poena.

Najefikasniji u Partizanu bio je Tristan Vukčević sa 16 poena, Frenk Kaminski je dao 11, a Bruno Kaboklo, Balša Koprivica i Džejlin Smit po 10.

Kod Krke su se istakli Jan Špan sa 15, kao i Leon Stergat, Džairus Hemilton, Jurij Macura i Miha Cerkvenik sa po 10 poena.

Partizan u narednom kolu, 15. januara, gostuje Ciboni, pre toga ga očekuje duplo kolo Evrolige i dueli protiv Fenerbahčea i Makabija.

Obradović: Hvala navijačima na podršci, srećan praznik svima

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle pobede nad Krkom (96:76) da je zahvalan navijačima na podršci na prazničan dan i čestitao svima Badnje veče i Božić.

Na utakmici je bilo 7.337 navijača, a ulaz je bio besplatan.

"Hvala svim ljudima koji su došli da nas podrže za Badnje veče. Želeo bih da iskoristim priliku da svima čestitam Badnje veče i Božić. Što se tiče utakmice najvažnije je da smo odigrali na visokom nivou, iskoristili sve raspoložive igrače i rasporedili minutažu pred teške izazove koji nas očekuju", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmice.

Povređeni Zek Ledej i Alen Smailagić nisu bili večeras u protokolu.

"Smailagić će teško biti spreman za Fenerbahče, a što se tiče Ledeja videćemo sutra i prekosutra kakva je situacija", dodao je Obradović i istakao da je zadovoljan povratkom Uroša Trifunovića u tim posle oporavka od povrede.

Izvor: T a n j u g

KK PartizanKrkaABA ligakošarka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva