:

:

TV Most

Foto: KK Partizan

clock

Mart 28, 2024   9:20

0

54

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Olimpijakosa u 32. kolu Evrolige

Košarkaši Partizana od 20.30 u "Areni" dočekuju ekipu Olimpijakosa u 32. kolu Evrolige. Utakmica je bitna za obe ekipe, Partizanu je pobeda potrebna za opstanak u plej-in trci, dok se Olimpijakos nada sigurnom plej-ofu.

Posle poraza od dosta jačeg Real Madrida, Partizanu su ostala tri meča da se izbori za 10. poziciju i plej-in Evrolige.

Partizanu su ostali dueli protiv Olimpijakosa kod kuće, Albe u gostima, a potom i protiv Valensije u "Areni".

Olimpijakos u Beograd dolazi kao petoplasirana ekipa, ali još uvek nije izborio direktni plej-of, pa gosti iz Pireja dolaze pod imperativom pobede takođe. Crveno-beli imaju 19 pobeda i 12 poraza koliko i 6. Fenerbahče, dok im je Makabi na trijumf daleko.

Partizan je 11. na tabeli sa 14 pobeda i 17 poraza. Isti bilans imaju i 10. Olimpija sa boljim međusobnim skorom i 12. Efes sa lošijim.

Da bi se izborio za plej-in mesto, srpski predstavnik mora da pobedi sva tri meča, i nada se najmanje jednom porazu Armanija. Potencijalni poraz od Olimpijakosa ekipu Željka Obradovića mogao bi da ostavi i na 11. poziciju po završetku kola, a šanse za doigravanje bi se svodile na teorijski domen.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da Olimpijakos igra veoma strpljivo u napadu i istakao da je ključ utakmice sa grčkim klubom u dobroj odbrani.

"Očekuje nas posao da čitamo njihovu odbranu, biće dosta preuzimanja, protoka lopte u napadu. Oni su tim koji igra veoma strpljivo i dosta toga se odigrava u samoj završnici napada. Imaju izuzetnu realizaciju poslednjih napada, moraćemo da igramo odbranu 24 sekunde. Tu negde leži ključ utakmice", dodao je Obradović.

Navodi da je Olimpijakos ekipa za "najveće domete".

"Imamo to iskustvo igranja protiv njih u prvom delu Evrolige. To iskustvo trebalo bi da nam pomogne kako da igramo sa njima. To je ekipa, koja je napravljena za najveće domete, imaju kvalitet, imaju prepoznatljiv način igre za vreme koliko je Jorgos Barcokas trener", rekao je strateg Partizana na konferenciji za medije.

Trener košarkaša Olimpijakosa izjavio je da njegov tim očekuje težak meč i da se nada da atmosfera u "Štark areni" neće uticati na igrače grčkog kluba.

 "Veoma teška utakmica, a domaći teren je posebno vruć. Potrebna je velika koncentracija da bi se igrači pridržavali plana igre. Moraju da kontrolišu svoje emocije i da se ne zanose intenzitetom igre protivnika", rekao je Barcokas, prenosi zvanični sajt kluba.

On je istakao da je meč važan za oba tima. 

"Bio sam bolestan prošle godine i nisam otišao u Beograd, video sam atmosferu na TV-u. Svi su mi govorili, i igrači i moji saradnici, da je poseban doživljaj i da ne čuješ osobu pored sebe. Nadamo se, međutim, da to neće uticati na nas i da će naši igrači imati dobar dan", istakao je Barcokas.

Partizan je od povratka u najjaču evropsku ligu sa grčkim predstavnikom odigrao tri duela, pobedio jednom a izgubio dva puta. Poslednji duel, u okviru četvrtog kola Evrolige, odigran u Pireju pripao je gostima posle produžetka. Zek Ledej je u tom meču bio najefikasniji košarkaš crno-belih sa 18 poena, uz pet skokova i pet asistencija.

Domaćin je objavio da će susret sa grčkim timom biti pod jačim merama bezbednosti zbog tragičnih događaja u Rusiji 23. marta.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva