:

:

TV Most

Foto: KK Partizan

clock

Oktobar 10, 2022   19:09

0

128

Košarkaši Partizana pobedili MZT u Skoplju

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Skoplju ekipu MZT-a 92:74 (25:9, 23:23, 21:20, 23:22) u meču drugog kola regionalne ABA lige.

 

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Džejms Naneli i Dante Egzum, koji su postigli po 17 poena. Kod domaćih, najbolji je bio Strahinja Mićović sa 18 poena.

"Crno-beli" posle trijumfa u Skoplju imaju dve pobede, dok je MZT zabeležio dva poraza. Partizan će u narednom kolu, 16. oktobra na svom terenu dočekati ekipu Studentski centar Derbi, a MZT će gostovati Budućnosti.

Partizan je dobro ušao u utakmicu, a prvu četvrtinu je ubedljivo dobio sa 25:9. "Crno-beli" su održavali visoku prednost do kraja prvog poluvremena, kojeg su dobili 48:32.

Domaći su košarkaši su na početku treće četvrtine serijom 6:0 prišli na 48:38. Partizan je uzvratio serijom od 8:2, a "crno-beli" su u poslednju četvrtinu ušli s vođstvom od 69:52. Partizan je u poslednjoj četvrtini održavao visoko vođstvo i zasluženo je stigao do ubedljive pobede.

Tabela: Cedevita Olimpija 2-0, Mornar 2-0, FMP 2-0, Partizan 2-0, Zadar 1-1, Igokea 1-1, SC Derbi 1-1, Budućnost 1-0, Crvena zvezda 1-0, Borac 0-2, Mega 0-2, Cibona 0-2, Split 0-2, MZT 0-2.

Obradović: Ovaj meč pokazatelj u kom pravcu treba da idemo

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da se nada da će utakmica protiv MZT-a u Skoplju da pokaže "crno-belima" u kom pravcu bi trebalo da idu u narednim mečevima.

Partizan je ranije večeras u Skoplju savladao MZT 92:74 u drugom kolu regionalne ABA lige.

"Želim da se pre svega zahvalim ekipi domaćina i našim navijačima, koji su napravili zaista lepu košarkašku atmosferu. Mislim da je bilo veoma lepo za košarkaše da u takvoj atmosferi igraju. Otvorili smo utakmicu izuzetno dobro, veoma agresivno. Prva četvrtina je završena kako je završena, mislim da smo tu stekli odlučujuću prednost i nastavili da igramo u istom ritmu do kraja utakmice", rekao je Obradović, preneo je zvanični sajt Partizana.

Partizan će u petak u drugom kolu Evrolige gostovati ekipi Baskonije.

"U seriji utakmica koje su ispred nas, sigurno nam je važno da promenimo onu sliku koja je bila u Berlinu pre par dana. Tu pre svega pričam o agresivnosti u odbrani i mislim da smo to danas uspeli. Nadam se da će nam ova utakmica otvoriti još više oči i pokazati nam u kom pravcu treba da idemo u narednim utakmicama. Ekipi MZT-a želim sve najbolje u nastavku prvenstva", poručio je Obradović.

Izvor: RTV, T a n j u g

KK PartizanMZTŽeljko Obradović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva