:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2023   13:39

0

110

Kosovska Mitrovica: Otvorena Univerzitetska sportska liga

U Kosovskoj Mitrovici, nakon dvogodišnje pauze ponovo je organizovana Univerzitetska sportska liga. Takmičenje je započelo u Sportskoj hali, a učestvuju studenti sa sedam fakulteta Prištinskog univerziteta smeštenih u Kosovskoj Mitrovici.

Jovana Šmigić, student prorektor, izrazila je zadovoljstvo povratkom ovog sportskog događaja, istakavši ambiciju da se on pretvori u tradiciju.

„Prvi put smo organizovali pre dve godine i zbog korone smo imali period pauze. Međutim, sada nastavljamo u sportskom duhu. Plan je da ovo postane tradicionalno takmičenje koje će ispuniti slobodno vreme studenata“, navodi Šmigićeva.

Ove godine takmičenje se odvija u četiri sporta – malom fudbalu, košarci, odbojci i basketu 3×3.

Slađan Trajković, predsednik Studentskog parlamenta Prištinskog univerziteta, kaže da će se danas odigrati po jedna utakmica iz svakog sporta, dok će se u narednim nedeljama takmičenje odvijati prema rasporedu.

„Od naredne nedelje krećemo kompletna kola da igramo. Mali fudbal i košarka će se igrati utorkom i sredom od 22.00 časa u Sportskoj hali, a utorkom će se igrati ženska odbojka i basket 3×3. u Osnovnoj školi ’Branko Radičević’“, precizira Trajković.

Događaj su otvorili predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Ivan Zaporožac i prorektor za nastavu i studentska pitanja na Prištinskom univerzitetu, prof. dr Vladimir Boranijašević.

Inače, 2021. godine, Univerzitetska sportska liga bila je organizovana u košarci i malom fudbalu, a pobedu u oba sporta poneo je Ekonomski fakultet.

Izvor: Radio Kontakt plus; Foto: Radio Kontakt plus

KiMKosovska MitrovicaUniverzitetska sportska liga
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva