:

:

TV Most

clock

Decembar 30, 2023   16:09

0

7957

Kosovska policija: U Zubinom Potoku razmena vatre između osumnjičenih i policije, uhapšen D. I.

Policijski službenici Jedinice za brze intervencije Granične policije priveli su Srbina D. I. (1981) iz Zubinog Potoka, nakon što je jutros na području sela Bube u ovoj opštini, došlo do oružanog sukoba policije i osumnjičenih. U pucnjavi nije bilo povređenih a privedenom je određeno zadržavanje od 48 sati.

“Prema policijskom saopštenju, danas oko 06:15 časova, u selu Bube u Zubinom Potoku, policija je primetila “sumnjivo kretanje pojedinih vozila”.

“U pokušaju da zaustavi i kontroliše osumnjičena vozila, policija je naišla na oružani otpor osumnjičenih lica. Nastupajući u takvoj situaciji, kako bi se zaštitili i stavili situaciju pod kontrolu, policijski službenici su na napad odgovorili oružjem i uspeli da uhapse jednog od osumnjičenih: D. I., (1981. godište, muškarac kosovski Srbin iz Zubinog Potoka)” stoji u saopštenju gde se dodaje da tokom razmene vatre, policajci i uhapšeni nisu povređeni.

Prilikom kontrole kamiona pronađeno je 40 ovaca, bez prateće dokumentacije, za koje se sumnja da su prokrijumčarene iz centralne Srbije. Tu su pronađena i dva napuštena vozila, za koja se sumnja da su pratili kamion.

“Na lice mesta izašle su nadležne policijske jedinice, uključujući IPK, o čemu je obavešten tužilac. Protiv osumnjičenog je pokrenut postupak za dva krivična dela: „napad na službeno lice“ i „krijumčarenje robe“ stoji u saopštenju.

Dodaje se da je kamion sa ovcama upućen na carinski terminal, dva automobila pronađena na licu mesta su oduzeta, a prema rešenju tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sat

Izvor: Radio Mitrovica sever

KiMkosovska policijahapšenjekrijumčarenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva