:

:

TV Most

clock

Decembar 27, 2023   21:00

0

215

KP pretresla 8 lokacija u opštini Leposavić, ponovo oduzeta roba

Pretres na osam lokacija u opštini Leposavić i veća količina oduzete robe - rezultat je nove akcije Kosovske policije na severu Kosova.

Pretresene su dve lokacije u Sočanici, dve u Kamenu i četiri u Lešku. Radi se o dva registrovana preduzeća i šest neregistrovana – potvrdio je za Kontakt plus zamenik direktora Kosovske policije za region sever, Veton Eljšani.

„Sumnja se na krijumčarenu robu, zbog čega je u akciju pozvana i Jedinica za borbu protiv šverca Uprave carina, privrednih kriminala i Poreske uprave Kosova“ – dodao je.

Uhapšenih nema, a zaplenom robe rukovodila Jedinica za borbu protiv krijumčarenja Carine Kosova – naveo je dalje Eljšani.

Prema fotografijama policije zaplenjena je različita roba od alkoholnih i bezalkoholnih pića, do cigareta i pirotehničkih sredstava.

Iz Kosovske policije su takođe pozvali građane da registruju svoje poslovanje i da ne stavljaju u promet švercovanu robu, „jer su zakonske posledice velike“.

Proteklih dana Kosovska policija, u saradnji sa kosovskom carinom, pretresla je više trgovinskih radnji i magacina širom severa Kosova, zbog sumnje na krijumčarenu robu.

Sa druge strane, u Kosovskoj Mitrovici u toku je potpisivanje peticije u kojoj se traži da se ponovo i neometano omogući uvoz sve vrste robe proizvedene u Srbiji.

Podsetimo, nakon krize na severu Kosova, krajem maja ove godine, doneta je odluka o zabrani uvoza robe iz Srbije nakon što je MUP Srbije uhapsio trojicu kosovskih policajaca, za koje je su tvrdili da su ušli na teritoriju Srbije. Iako su pripadnici Kosovske policije ubrzo oslobođeni, prehrambena roba, lekovi, alkohol i hemija iz Srbije i dalje ne stižu na Kosovo.

Izvor: Radio Kontakt plus; Foto: kosovska policija

KiMpretresiKosovska policijaoduzeta roba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva