:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2019   15:34

0

243

Krieziu: Razmenu teritorija ne treba iskljućiti kao mogućnost

Scenario o razmeni teritorija između Srbije i Kosova ne treba isključiti kao mogućnost s obzirom na to da predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, ne odustaje od te ideje, a i sama platforma za nastavak dijaloga ne zaustavlja raspravu o teritorijama, izjavio je za Zeri Progez Krieziu iz prištinske Grupe za pravne i političke studije.

Krieziu procenjuje da će prištinski tim za dijalog i Tači u daljem procesu dijaloga sa Beogradom funkcionisati paralelno jer, kako kaže, taj tim ima samo tehničku ulogu.

„Državni tim će se baviti nekim tehničkim pitanjima, ali predsednik će nastaviti da pregovara, jer je tako odlučio medijator (Brisel)“, rekao je Krieziu.

Prema njegovim rečima, za Prištinu je najnepovoljnije to što platforma, koja je već dostavljena parlamentu, ne mže da zaustavi dijalog o teritorijama, iako članovi tima tvrde suprotno.

„Najgore je što čak i sama platforma ne zaustavlja raspravu o teritorijama, već samo pojačava ideju da će predsednik i tim raditi paralelno u ovom procesu“, naglasio je.

Pema tome, ukazao je, postoji opasnost da se na kraju proces završi scenarijem koji sam po sebi mže uključivati i razmenu teritoriju.

„Bojim se da će se to na kraju završiti scenarijem u kojem se takvo rešenje nudi…, a opravdanja koja ćemo tada čuti biće da su ‘to želeli naši međunarodni prijatelji'“, rekao je Krieziu.

Izvor: Танјуг

KiMdijalograzmena teritorija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva