:

:

TV Most

clock

Novembar 15, 2019   14:05

0

158

Kuburović sa generalnim tužiocem Ruske Federacije

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se danas sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom, sa kojim je razgovarala o dosadašnjoj i budućoj saradnji Ministarstva pravde i tog tužilaštva.

Ministarka je istakla da je poseta generalnog tužioca Rusije Beogradu još jedan od dokaza tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.

Kuburović i Čajka su podsetili da je krajem septembra u Sankt Peterburgu potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva pravde i Generalnog tužilaštva Ruske Federacije, koji je potvrdio dobru saradnju srpskih i ruskih organa i koji predstavlja veliki korak u unapređenju te saradnje.

Generalni tužilac Čajka je kazao da potpisani Sporazum predstavlja dobru pravnu bazu da dosadašnja saradnja dva organa bude podignuta na viši nivo.

On je istakao da Ministarstvo pravde Srbije i Generalno tužilaštvo Rusije vezuju prijateljski i profesionalni odnosi koji se zasnivaju na uzajamnom poverenju.

Ministarka Kuburović je tužiocu Čajki zahvalila na principijelnom stavu i podršci Rusije Srbiji na sednicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojima se raspravlja o izveštajima o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu.

Čajka je istakao da je Rusija uvek spremna da pruži pomoć Srbiji, a da je u potpunosti podržava kada je u pitanju Haški tribunal.

Kuburović i Čajka su se saglasili da je jaka saradnja dve države u oblasti pravosuđa najpre potrebna u cilju zaštite interesa građana i vladavine prava.

Izvor: Танјуг

KuburovićČajka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva